Моята количка 0
Провигил (Модафинил)

Провигил (Модафинил)

Не можете да се съсредоточите върху важни задачи поради прекомерна сънливост? Или усещате загуба на памет?

Провигил е много ефективен ноотроп, който е клинично тестван и се препоръчва за подобряване на когнитивните функции на мозъка. Бори се със сънливостта и повишава мозъчната активност. Благодарение на това лекарство вие ще мислите по-бързо, ще помните повече и ще се чувствате по-бдителни.

Активна съставка: Modafinil

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Провигил генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Провигил;
 • Активна съставка: Модафинил;
 • Производител: Cephalon.

Провигил и неговата активна съставка Модафинил

Модафинил е основната активна съставка на Провигил. Това е аналептик/ноотроп, който е разработен като лекарство за лечение на нарколепсия. При клинични проучвания е установено, че приемането на това лекарство повишава нивата на допамин, което подобрява когнитивната функция.

Провигил е одобрен от FDA през 1998 г. Въпреки това, в рамките на няколко години след като лекарството навлезе на пазара, то започна да се използва не по първоначалната си цел.

Сега, в около 80% от случаите, Провигил се използва не за лечение на клинични случаи на нарколепсия, а за други цели.

Спектърът на медицински приложения на Провигил:

 1. Подобряване на паметта: ще можете да запомните голямо количество информация по-бързо и по-лесно да си я припомните, ако е необходимо;
 2. Подобряване на концентрация: ще можете да се концентрирате върху задачата и да бъдете по-ефективни;
 3. Скорост на вземане на решения: изненадващо е, но модафинил влияе върху ефективността и скоростта на вземане на решения. Това лекарство ще ви помогне по-бързо да постигнете резултати.

Но въпреки всичко това основната цел на Провигил е борбата със сънливостта. Ако трябва да сте максимално бдителни и фокусирани, да не се чувствате уморени, тогава това лекарство е истинска находка за вас.

Показания за употреба

Провигил може да бъде показан за лечение на следните състояния:

 • Депресия (като част от комплексна терапия);
 • Болест на Алцхаймер;
 • Възрастово увреждане на паметта;
 • Множествена склероза;
 • Разстройство на дефицита на вниманието;
 • Състояние след анестезия;
 • Нарушаване на циркадния ритъм;
 • Патологична сънливост.

В зависимост от диагнозата и тежестта на патологията, лекарят предписва схема на лечение с това лекарство. Провигил може да се използва самостоятелно или в комбинация с други лекарства, като: антидепресанти, транквиланти, лекарства за неврологични заболявания.

Как да придобиете Провигил на изгодна цена

Провигил се продава по рецепта в много големи аптечни вериги. Но е трудно да го намерите в която и да е местна аптека. Ако се обърнете към лекар с диагноза «сънливост», той вероятно ще ви изпише рецепта и ще ви каже къде да купите Провигил 100 мг.

Въпреки това е много по-бързо и по-изгодно да купите лекарството чрез интернет. За да поръчате в онлайн аптека, не се нуждаете от рецепта, можете да поръчате голямо количество от лекарството наведнъж и най-важното е, че Провигил се продава онлайн на по-добра цена.

Можете да купите Провигил онлайн 2-3 пъти по-евтино, отколкото в местна аптека. Това е значителна икономия, ако искате да купите Провигил предварително, за 3-4 месеца напред.

Схема на приемане и дозировка

 • Провигил се предлага в таблетки, съдържащи 100 мг модафинил.
 • За лечение на нарколепсия е достатъчно да се приема само 1 таблетка на ден.
 • Като част от комплексната терапия при лечение на депресия или други заболявания също се препоръчва прием на не повече от 100 мг Провигил на ден.

В редки случаи пациентите трябва да повишат дозата до 200 мг на ден. Обикновено тези случаи включват нарушения на циркадния ритъм, прекомерна сънливост, болест на Алцхаймер или когнитивен спад.

Увеличаването на дневната доза трябва да става под наблюдението на лекар.

Ежедневният прием на Провигил 200 мг е приемлив за кратък период от време. При достигане на положителна динамика на заболяването се препоръчва дневната доза да се намали до 100 мг на ден.

Препоръки за употреба

В интернет има широко разпространено погрешно схващане, че хапчетата могат да бъдат смачкани и подушени. Но това не е така!

Таблетките Провигил трябва да се приемат перорално и да се запиват с много вода. Поглъщайте таблетката цяла. Най-добре е да приемате лекарството не по-късно от 30-60 минути преди хранене.

Провигил се приема веднъж дневно, след събуждане. Ако дозата е голяма, тя може да се раздели на 2-3 равни части и да се приема на интервали от 8 часа.

Ако дневната Ви доза е 200 мг и приемате 1 таблетка Провигил 100 мг сутрин и една вечер, може да развиете безсъние. В този случай приемайте цялата дневна доза наведнъж, сутрин. Това е разрешено при условие, че дневната Ви доза не надвишава 200 мг.

Пропускане на приемане на лекарството

Важно е да се отбележи, че има специфична схема за приемане на Провигил. Според тази схема не трябва да приемате повече от 200 мг на ден. Ако пропуснете планирана доза, не приемайте 2 или повече дози наведнъж. Изчакайте следващото приемане и следвайте инструкциите.

Противопоказания

ВАЖНО!

Провигил не се препоръчва за употреба при редица заболявания като:

 1. Сърдечна недостатъчност;
 2. Чернодробна недостатъчност или цироза на черния дроб;
 3. Скорошен инфаркт на миокарда или патологични промени в сърдечно-съдовата система;
 4. Тежко органично увреждане на мозъка;
 5. Активни стадии на остри психични разстройства.

При наличието на горните заболявания приемането на Провигил 100 мг е строго противопоказано. Ако имате други хронични заболявания като хипертония, аритмия и други подобни, най-първо се консултирайте с вашия лекар. Може да се наложи да изберете индивидуален режим на лечение или да приемате лекарството под наблюдението на лекар.

Приемане на Модафинил по време на бременност

Не приемайте Провигил 100 мг по време на бременност. Съществува много висок потенциален риск от отклонения в развитието на плода.

Освен това се смята, че този риск продължава 2 месеца след края на приемане на лекарството. Ето защо е много важно жените да използват надеждни методи за контрацепция по време на периода на приемане на лекарството.

Възможни странични ефекти

Както всички лекарства Провигил 100 мг може да има нежелани реакции. Но в сравнение с други психостимуланти, Провигил има много по-добър профил на безопасност.

Смята се, че Провигил не предизвиква пристрастяване и при спазване на режима и препоръчителната дозировка може да се използва по-дълго от други лекарства с подобно действие. Невъзможно е обаче да се предвиди индивидуалната реакция на всеки един пациент.

Възможни странични ефекти:

 • Главоболие;
 • Гадене;
 • Безсъние;
 • Разтройство;
 • Суха уста;
 • Виене на свят.

В редки случаи – повишаване на кръвното налягане или алергия.
Подуване, сърбеж, зачервяване е доста често срещан симптом при пациенти със склонност към алергии. Ето защо, ако сте алергични, приемайте Провигил с изключително внимание. При първите признаци на алергия вземете антихистамин и посетете лекар възможно най-скоро време.

Модафинил: взаимодействие с други лекарства

Модафинил може да повлияе на начина, по който действат следните лекарства:

 • Хормонални контрацептиви;
 • Антибиотици (еритромицин);
 • Опиоидни лекарства;
 • Кетоконазол;
 • Антиконвулсанти;
 • Бетаблокери;
 • Амфетамини.

Това не е пълен списък с лекарства, тъй като в зависимост от дозата и използваните лекарства ефектът върху организма може да бъде непредсказуем.

ВАЖНО!

Докато приемате Модафинил не се препоръчва да се пие алкохол. Това увеличава повече стрес върху централната нервна система и черния дроб, което може да причини сериозни странични ефекти. Интервалът между пиенето на алкохол и приема на Провигил трябва да бъде най-малко 24 часа.

Условия за съхранение

Да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 25°C.

Провигил можете лесно да купите онлайн

Ние предлагаме на нашите клиенти само оригинални продукти от производителя и най-доброто обслужване на пазара. Аптеката работи денонощно и по всяко време можете да получите квалифицирана помощ при купуване на Провигил онлайн.

Ще оцените нашия професионализъм и внимание. Изградихме нашата репутация в продължение на много години и спечелихме доверието на хиляди доволни клиенти.

Купувайте онлайн оригинален Провигил или неговия алтернативен аналог Модафинил само от проверени доставчици.

Общи препоръки за Провигил генеричен

 • М
  Мирослав
  Проверен коментар

  Чувствах се много уморен, не ми стигаха сили и презирах общуването с колегите. Винаги се подиграваха с мен и ме караха да правя глупави поръчки. Трупах всичко това вътре поне 2 години, преди да разбера, че нещата могат да свършат много зле. Бях неспокоен и често ядосан на света и не можех да спя. Приятелите ми ме накараха да посетя психотерапевт и тя ми предписа Провигил. Това лекарство ме успокои и най-накрая успях нормално да спя и да си почина правилно. Бях изумен колко положителен ефект то имаше върху мен. Ако съм отпочинал и бодър през деня, то просто не ме интересуват подобни ситуации с колегите, а и не само с тях.

 • С
  Славян
  Проверен коментар

  Имам СДВХ и безсъние. Това е чудодейно лекарство.

 • К
  Красимир
  Проверен коментар

  Приемам Провигил повече от 5 години. Иначе щях да се мъча в училище, а след това и на работа. За съжаление, щом спра да го приемам, веднага получавам нарколепсия.

 • ЗР
  Златко Радев
  Проверен коментар

  Имам по-малко странични ефекти от лекарството, освен сухота в устата и от време на време сърбеж. Освен това апетитът ми намаля доста, в това отношение лекарството много прилича на някои стимуланти. Освен това лекарството ми помага да спра хаотичните мисли. Без него щях да бъда напълно безполезен във всичко, което правя.

 • Л
  Любен
  Проверен коментар

  Здравейте! Първоначално си помислих, че Провигил ще ми помогне в учене. Но всъщност ми помага да спя, а това от своя страна ми помага да уча. Пожелавам на всички най-добро!

 • К
  Калин
  Проверен коментар

  Имах СДВ през по-голямата част от живота си, както и тежка тревожност и пристъпи на паника. Живеех в приют за бездомни и като видях, че други имат много сходни личности, реших да се върна у дома и моите родителите ми помогнаха да уредя нормален психиатричен преглед. От многото опции избрахме Провигил. Изглежда, че е много по-малко токсичен от повечето други лекарства. Оттогава минаха 6 месеца. Животът ми се върна към обичайно състояние.

 • ЕС
  Евелина Спасова
  Проверен коментар

  Винаги съм се държал на дистанция от всякакви антидепресанти и болкоуспокояващи, особено след като моят приятел имаше ужасно пристрастяване и развих допълнителни проблеми с психичното здраве. Но бях много разстроена от развода. Може да се каже, че беше въпрос на живот и смърт и признавам, че Провигил ми помогна да остана на крака.

 • Е
  Емил
  Проверен коментар

  Провигил ми помага при тревожност. От доста време търсих рецепта, която да не предизвиква пристрастяване и накрая я намерих.

 • В
  Венко
  Проверен коментар

  Първоначално ми предписаха Провигил за сънна апнея. Тогава открих, че това лекарство ме направи много по-активен през деня. Оттогава разстройството ми на съня се подобри значително. Сега използвам Провигил от време на време, ако усетя нужда да бъда по-съсредоточен. Не искам много да свиквам с това лекарство, така че съм много внимателен с него.

 • КА
  Костадин Атов
  Проверен коментар

  Всеки път, когато вляза в заседателна зала, мекият килим, лекото бръмчене на прожекторите и тихото мърморене на моите колеги ме карат да се прозявам. Добре, че имам висока длъжност, иначе трябваше да си търся друга работа заради прозявки при всяка среща. Да кажем, че Провигил е моето лекарство за черни дни.