Моята количка 0
Баклофен

Баклофен

Баклофен се използва като релаксант на скелетната мускулатура. Лекарството е разработено за лечение на спастичност при пациенти, а също така се използва за лечение на тежки мускулни спазми, множествена склероза и травматични мозъчни травми.

В допълнение към мускулната релаксация, Баклофен може да предизвиква лек аналгетичен ефект, който също така облекчава дискомфорта при пациенти, страдащи от мускулни спазми. Обаче, това лекарство рядко се използва като алтернатива на болкоуспокояващите, тъй като аналгетичното му действие започна по-бавно.

Активна съставка: Baclofen

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Баклофен генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Баклофен;
 • Активна съставка: Баклофен;
 • Производител: Polpharma, Sigma-Aldrich, Supelco.

Баклофен и неговата активна съставка

Баклофенът е мускулен релаксант, активна съставка на който се образува от гама-аминобутинова киселина (GABA). Това органично съединение е най-важният инхибиторен невротрансмитер на човешката централна нервна система (ЦНС). Благодарение на това Баклофен намалява повишения мускулен тонус, причинен от увреждане на гръбначния мозък.

Ползите от употребата на Баклофен са свързани със неговата способност за намаляване на болезнените флексорни спазми и спонтанните мускулни контракции, защото това подобрява мобилността на пациента и намалява зависимостта от други хора, улеснява рехабилитацията.

Показания за употреба

Таблетките Баклофен са одобрени за лечение на обратима спастичност, специално за облекчаване на флексорните спазми на тялото, спонтанни конвулсии, болка, свързана с тях, общи ефекти от травми на гръбначния мозък и множествена склероза.

Лекарството се използва при тригеминална невралгия, гастроезофагеална рефлуксна болест и хълцане, както и при:

 • тумори на гръбначния мозък;
 • сирингомиелия;
 • заболяване на моторните неврони;
 • напречен миелит;
 • травматична частична дисекция на гръбначния мозък.

Какъв е най-изгодният начин за да купите Баклофен?

Можете да закупите Баклофен бързо и удобно в нашата онлайн аптека. Направете поръчка и ще получите лекарството, доставено до дома Ви. Доставката отнема само няколко дни и можете да получите запас от хапчета за дълго време.

Предимства на поръчката в онлайн аптека:

 • Не губите времето си за посещение на лекар или фармацевт;
 • Можете да купите лекарство, дори ако загубите рецептата си;
 • Получавате лекарство с доставка до дома.

Попълнете формуляра за поръчка, ние ще оформим Вашата поръчка и ще изпратим необходимото лекарство директно от нашия склад в Европа. Това е удобно, бързо и ще Ви помогне да спестите пари и време.

Схеми на приемане и дозировка

В началото на лечението се препоръчва прием на най-ниската доза от лекарството, която осигурява адекватна терапевтична реакция. Ако приемате максималната препоръчителна доза, но не усещате резултата от лечението, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да преразгледате схемата на приемане. Може да се наложи промяна на дозировката или преминаване към други лекарства с подобен ефект.

Възрастни пациенти
Лечението трябва да започне с една доза Баклофен 15 мг дневно, за предпочитане с многократни дози. Ако се предписва постепенно увеличаваща се доза на лекарството, тя трябва да се коригира според индивидуалните нужди на пациента.

 • Баклофен 5 мг три пъти дневно, в продължение на три дни;
 • Баклофен 10 мг три пъти дневно, в продължение на три дни;
 • Баклофен 15 мг три пъти дневно, в продължение на три дни;
 • Баклофен 25 мг три пъти дневно, в продължение на три дни.

Ако е необходимо, дозата може да се увеличава постепенно, но максималната дневна доза не трябва да надвишава 100 мг.

Приемането на лекарството само през нощта за противодействие на болезнения флексорния спазъм е също полезно, а еднократна доза, взета около час преди конкретни задачи като миене, обличане, бръснене, физическа терапия често подобрява подвижността на тялото.

Възрастни пациенти на 65 и повече години
Възрастните пациенти могат да бъдат по-възприемчиви на нежелани реакции в ранните етапи на употребата на Баклофен. Така че в началото на лечението трябва да използвате минимални дози, постепенно избирайки дозата на лекарството в зависимост от физиологичния отговор, под строг контрол на лекар.

Деца и тийнейджъри
Таблетките Баклофен са противопоказани за деца с тегло под 33 кг! Обикновено лечението започва с най-ниската доза от 0,3 мг на килограм тегло на детето, разделена на 3-4 дози на ден. След това дозата постепенно се увеличава, докато стане достатъчна за детето.

Общата дневна доза за деца не трябва да надвишава:

 • 40 мг/ден за деца под 8 години;
 • 60 мг/ден за деца над 8 години.

Показания за употреба

Приемайте това лекарство с малко количество течност преди или след хранене. Препоръчва се лекарството да се приема с мляко, за да се намали дразненето на стомаха. Избягвайте увеличаване на дозата или приемане на препарата по-често, отколкото Ви е казал Вашият лекар.

Прекратяване на лечение с този препарат винаги трябва да се извършва постепенно. Намалете дозата последователно за период от около 1-2 седмици, с изключение за случаите на предозиране или тежки странични ефекти.

Пропускане на приемане на лекарството

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните за нея. Ако е време да вземете следващата доза от лекарството, тогава я вземете и няма да вземате пропуснатата, след което трябва да се върнете към обичайната схема на дозиране. Не приемайте две дози наведнъж, за да компенсирате пропуснатата доза.

Противопоказания

Необходимо е внимателно да се спазва дозировката на лекарството, особено при възрастните пациенти, докато състоянието им се стабилизира. Приемането на много висока доза или твърде бързото увеличаване на дозата може да причини нежелани реакции при хора от всички възрасти.

Противопоказания

 • Баклофен трябва да се прилага с изключително внимание при пациенти със затлъстяване с високо кръвно налягане;
 • Баклофен трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с нарушения на мозъчното кръвообращение, респираторни или чернодробни увреждания;
 • Противопоказно е приемането на Баклофен при пациенти със свръхчувствителност към лекарството или към някоя от съставките му;
 • С повишено внимание лекарството се предписва на пациенти със задържане на урина или респираторни заболявания, стомашно-чревни нарушения.

Поради риска от седативен ефект, трябва да се въздържате от шофиране на кола или управление на други опасни механизми, както и от дейности, които могат да бъдат опасни поради намалена бдителност. В допълнение, действието на Баклофен върху централната нервна система може да се засили при употребата на алкохол и други лекарства, които потискат ЦНС.

Приемане на Баклофен по време на бременост

По време на бременност, особено през първите три месеца, лекарството трябва да се използва само ако е абсолютно необходимо. Ползите от лечението за майката трябва внимателно да се преценят спрямо възможните рискове за бебето.

При кърмене Баклофен не предизвиква странични ефекти поради ниското ниво на лекарството в кърмата. Въпреки това, кърмачетата трябва да бъдат наблюдавани за признаци на седация.

Възможни странични ефекти

Страничните ефекти се проявяват основно в началото на лечението, когато дозата се увеличава твърде бързо, при използване на високи дози или при възрастните пациенти. Те често имат временен характер и могат да бъдат намалени или премахнати чрез намаляване на дозата.

Възможни странични ефекти:

 • Силно замайване или припадък, замъглено съзнание;
 • Промяна в честотата на уриниране;
 • Поява или влошаване на психиатрични разстройства, промени в настроението или поведенчески промени;
 • Признаци на алергична реакция, затруднено дишане, необичайно дрезгав глас, подуване на лицето или гърлото.

Внезапното отнемане на лекарството може да предизвика конвулсии и халюцинации. В случай на рязко спиране на баклофен, особено след продължителна употреба, могат да се проявят симптоми на тревожност и замъглено съзнание, психотични разстройства, мания или параноя, гърчове и временно увеличаване на спастичността.

Препоръчва се постепенно намаляване на дозата на лекарството.

Баклофен: взаимодействие с други лекарства

Леводопа, Карбидопа
Когато се приема с Баклофен за лечение на болестта на Паркинсон, са възможни прояви на замъглено съзнание, халюцинации, гадене и възбуда. Едновременната употреба с Баклофен също влошава симптомите на болестта на Паркинсон.

Лекарства, които причиняват потиснатост на централната нервна система
Когато се приема с мускулни релаксанти, със синтетични опиати или алкохол, може да се прояви силен седативен ефект.

Рисковете от респираторна депресия и рязък спад на кръвното налягане също се увеличават.

Антидепресанти
Когато се приема с антидепресанти, действието на Баклофен може да се засили, което води до намаляване на мускулния тонус.

Условия за съхранение

Съхранявайте таблетките Баклофен на сухо място при стайна температура. Съхранявайте всички лекарства на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Най-добрата оферта за купуване на Баклофен на пазара

Нашата онлайн аптека Ви помага да получите лекарства по бързият, удобен и безопасен начин.

Нашите предимства:

 • Оригинални лекарства. Избираме само надеждни доставчици и внимателно тествани лекарства;
 • Бързо и качествено обслужване, удобно и бързо поръчване;
 • Подходяща цена и възможност за спестяване с нашите специални оферти.

Когато купувате Баклофен онлайн, Вие получавате възможността за бърза доставка на необходимото лекарство на достъпна цена, без да чакате рецепта от лекар

Общи препоръки за Баклофен генеричен

 • СЧ
  Стоян Чакъров
  Проверен коментар

  Изобщо нямам време за посещение на лекар. И така, купих Баклофен онлайн. Лекарството беше по-евтино от тези на другите доставчици. И пратката беше доставена по най-бързият начин. Със сигурност ще продължа да купувам лекарство от тази аптека.

 • КР
  Красимир Радославов
  Проверен коментар

  Това е единственото лекарство, което помага при силни болезнени крампи. Все още го използвам в малки дози. Приемам не повече от 2 хапчета на ден. И не се пристрастих към него. Понякога имам гадене, но това е нищо в сравнение с болката, която имах.

 • ХЙ
  Христо Йорданов
  Проверен коментар

  Изглежда Баклофен успя да ме насочи по пътя на трезвия живот. Не можех без алкохол повече от 30 дни през последните три години. И когато започнах да пия, никой и нищо не можеше да ме спре. Направих всичко възможно за да справя с това и изпробвах много методи. Баклофен 75 мг на ден е направил основата за възстановяване. Аз съм трезвен от 90 дни.

 • СТ
  Светозар Трифонов
  Проверен коментар

  Страхотно, много добра цена. Доставено е навреме и отговаря на описанието в сайта.

 • РМ
  Румен Митев
  Проверен коментар

  Аз съм на 43 и ме измъчваха болки и безсъние. Баклофен 20 мг преди лягане стана спасение за мен. Мога да спя цяла нощ без болка и мускулни крампи и да живея по-продуктивен живот. 100% препоръчвам това лекарство!

 • К
  Атанас Караиванов
  Проверен коментар

  Имам болки във врата и гърба и непреодолими мускулни спазми, свързани с фибромиалгия. Моят лекар не беше склонен да ми предпише Баклофен, тъй като тогава бях на 73, но решихме да опитаме. Никога не съм имал проблеми с това лекарство. Наскоро намалих дозата до 30 мг и нямах синдром на отнемане или забележими странични ефекти.

 • Ч
  Николай Чорбаджиев
  Проверен коментар

  Аз преживях тежък пътен инцидент. Моето бедро, ръка и пръсти беше счупени. Освен това имах сериозно увреждане на нерв, разкъсване на сухожилия. В продължение на 3 години най-често съм пробвал всички мускулни релаксанти като Каризопродол, Тизанидин и Циклобензаприн. И се почувствах като морско свинче. Всички хора са различни, но Баклофенът е по-добър за мен, наистина подобрява качеството на живота ми. Лекарството спира не само мускулните крампи, но и 100% помага за спиране на болката.

 • МК
  Милен Кадиев
  Проверен коментар

  Преди четири години преживях пътен инцидент. Колата ми се преобърна и аз получих травма на гръбначния стълб. Използвах няколко мускулни релаксанта. Баклофенът е единственото лекарство, което спира болката и неконтролираните крампи на мускулите на крака.

 • М
  Дамян Мавродиев
  Проверен коментар

  Приемах 30 мг на ден срещу спазми на гърба и мускулно напрежение, и не усетих подобрение. Но дозата от 20 мг три пъти на ден ми помогна. Нямам ужасни болки и ми е по-лесно да се движа. Мога да се разхождам отново в парка, да се движа от пейка на пейка, и нося хапчетата със себе си. Обуването ми отнема само 10 минути, а не половин час, както беше преди.

 • БТ
  Бойко Трифонов
  Проверен коментар

  Приемам Баклофен 75 мг от около година. Намалих употребата му за близо месец без много проблеми. Нямах реакции при спиране. За мен това беше почти перфектен вариант, страничните ефекти се проявиха само в началото на лечението.