Моята количка 0
Амоксил (Амоксилин)

Амоксил (Амоксилин)

Амоксицилин е антибактериално лекарство,принадлежащо към групата на пеницилините. Той има широк спектър на действие, тъй като въздейства на различни видове патогени.

Амоксицилин, както всички пеницилини, има редица характеристики, които отличават го от другите групи антибиотици. Първо, това е ниската токсичност и високият индекс на фармакологична безопасност. Лекарството се предписва дори за деца, защото се понася много леко. Има доста бърз терапевтичен ефект, който осигурява облекчаване на симптомите при възрастни и деца за няколко дни.

Амоксицилин проявява своето фармакологично действие срещу следните видове патогенна микрофлора: аеробни грам-положителни патогени и аеробни грам-отрицателни патогени.

Днес това е един от най-безопасните антибиотици на фармацевтичния пазар, който се използва успешно както при възрастни, така и при деца.

Активна съставка: Amoxicillin

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Амоксил генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Амоксил;
 • Aктивна съставка: Амоксицилин;
 • Производител: GSK.

Амоксил и неговата активна съставка Амоксицилин

Основната активна съставка в таблетките Амоксил е амоксицилин. Това вещество има бактерициден ефект.

При поглъщане Амоксицилин бързо се абсорбира от стомашно-чревния тракт и прониква в кръвния поток.

Блокирайки синтеза на пептидогликан (основният компонент на клетъчната стена), Амоксицилин нарушава природния жизнен цикъл на патогените и разрушава тяхната клетъчна стена. Незащитената микрофлора изчезва благодаря на действието на антибиотика и естествените защитни свойства на организма.

Постигането на бактерициден ефект е особено важно при лечението на отслабени пациенти, както и при такива тежки заболявания като сепсис, ендокардит и т.н., когато човешкото тяло не е в състояние да се бори самостоятелно с инфекцията.

Амоксицилин се натрупва предимно в белите дробове, бъбреците, лигавиците на дихателната система, урината и кръвната плазма. Така че най-голям ефект се постига при лечението на заболявания на дихателната и пикочната система.

Фармакологичното действие на Амоксицилин не зависи от вида на патогенната микрофлора. Ако бактериите са чувствителни към въздействието на този антибиотик, пациентът ще може бързо да потисне активността на патогените.

Показания за употреба

Амоксицилин може да се използва при възпалителни процеси с инфекциозен произход:

 • Органи на дихателната система (горен и долен отдел): пневмония, бронхит, фарингит, коклюш и др.;
 • УНГ органи: отит, синузит и др.;
 • Органи на пикочните пътища, включително с генитални инфекции: уретрит, простатит, пиелонефрит, цистит;
 • Стомашно-чревни и коремни органи: паратиф, язва на стомаха и дуоденална язва, салмонелоза, холецистит;
 • Кожа и меки тъкани.

Къде можете да купите Амоксил. Налични възможности

Днес Амоксил е един от най-често предписваните антибиотици в терапевтичната практика. Така че, най-вероятно, ако отидете на лекар със симптоми на някаква инфекция, която се отнася до органите на дихателната система или УНГ органи, това лекарство ще Ви бъде изписано.

Можете да купите Aмоксил по рецепта в обикновена градска аптека. В качество на алтернатива, можете да закупите Aмоксил онлайн. Предимството на втория метод е бърза доставка до дома и по-ниска цена.

Цената на Амоксил в местната аптека ще бъде 3-4 пъти по-висока, отколкото в онлайн аптека. Това ще бъде особено забележимо, ако закупите Амоксил за лечение на хронична инфекция, която изисква по-продължителна терапия (14 или 21 дни).

Изборът е Ваш, но за да спестите пари, трябва да помислите за поръчване на Амоксил онлайн на ниска цена.

Схеми на приемане и дозировка

Всяка таблетка на Амоксил може да съдържа 250 мг или 500 мг Амоксицилин.

 • Таблетки с дозировката на Амоксил 250 мг се предписват на деца от 5 до 10 години, при инфекции с лека до умерена тежест. Хапчетата се приемат на интервали от 8 часа. Това е граничната доза за тази възрастова група.
 • За деца на възраст от 2 до 5 години таблетката на Амоксил 250 мг се разделя наполовина и се приема по 125 мг 2-3 пъти дневно.
 • Амоксил 500 мг се предписва на пациенти над 10 години, ако телесно тегло на тях надвишава 40кг. По правило на пациентите се предписва 1 таблетка на Амоксил 500 мг 3 пъти на ден.

При тежки инфекции възрастните могат да приемат 2 таблетки на Амоксил 500 мг 3 пъти дневно. Максималната доза от 3000 мг може да се приема за кратък период от време, 1-3 дни, след което дозата се намалява.

Продължителността на лечението на най-много инфекции с Амоксицилин е до 7 дни.

Обикновено лечението продължава най-малко 2 дни след изчезване на всички симптоми (повишена температура, възпаление).

Ако извършване на визуалната диагностика на симптомите е проблематична, е необходим лабораторен кръвен тест за инфекция.

Показания за употреба

 • Амоксицилин има по-висока киселинност от другите пеницилини, затова таблетките не се разграждат от стомашната киселина и могат да се използват както преди, така и след хранене.
 • Независимо от дозировката и времето на приемане на таблетките, бионаличността на активното вещество за перорално приложение е около 95 %.
 • Приемайте хапчетата по едно и също време на всеки 6-8 часа.
 • На всеки трети ден приемайте по 1 таблетка от противогъбичния препарат Флуконазол 150 мг, за да изключите възможността за кандидоза.

Пропускане на приемане на лекарството

Интервал от 6-8 часа е важен за поддържане на високо ниво на Амоксицилин в кръвта за борба с патогените. Но ако забравите да вземете лекарството, изчакайте до следващия път и вземете го според графика Не вземайте две или три хапчета на един път, за да компенсирате пропуснатите дози.

Противопоказания

Тъй като Амоксицилин има висок фармакологичен индекс на безопасност, той е разрешен да се приема от почти всички пациенти, без изключение.

Тъй като около 80% от Амоксицилин се екскретира през бъбреците, пациентите с чернодробна недостатъчност трябва да бъдат особено внимателни. При тази патология е необходимо да се консултирате с лекар и ако креатининовият клирънс е твърде нисък, може да се необходимо за пациентът да намали дневната доза, да увеличи интервала между приема на хапчета или да откаже приема на Амоксицилин.

Също така, Амоксицилин не е подходящ за пациенти със следните патологии:

 • Обостряне на алергична диатеза;
 • Остра бронхиална астма;
 • Полиноза;
 • Чернодробна недостатъчност;
 • Екзацербация на колит или кървене от стомашно-чревния тракт с обостряне на стомашната язва.

Ако пациентът някога е бил алергичен към някакъв вид пеницилин, цефалоспорини, карбапенеми, приемането на Амоксицилин е строго противопоказано. С вероятност от 99% след приема на Амоксицилин ще започне алергична реакция.

Специално внимание се изисква от жените, които използват хормонални контрацептиви за контрол на раждаемостта.

Поради своите фармакокинетични характеристики, Амоксицилин намалява ефективността на оралните хормонални контрацептиви. Поради тази причина, докато приемате антибиотици, се препоръчва използването на допълнителни бариерни методи за защита срещу нежелана бременност.

Приемане на Амоксицилин по време на бременост

Амоксицилин може да се използва от бременни жени, при условие че потенциалната полза от лечението е по-голяма от потенциалния риск за плода.

Употребата на Амоксицилин през първия триместър на бременността не оказва влияние върху течение на самата бременност и раждането.

Въпреки това, Амоксицилин не трябва да се използва по време на кърмене. Този антибиотик попада в кърмата. Така че, ако има остра нужда от Амоксицилин, кърменето трябва временно да се спре.

Възможни странични ефекти

Страничните ефекти на Амоксил имат лека форма и обикновено се проявяват само след предозиране или неспазване на мярките за безопасност.

Най-често пациентите изпитват нарушения на съня, слабост, гадене, диария, главоболие.

В много редки случаи са възможни алергични реакции, мускулни крампи или дисбактериоза. При първите симптоми на тези реакции трябва да отидете на лекар.

Амоксил: взаимодействие с други лекарства

Едновременната употреба на Амоксил и перорални антикоагуланти като варфарин увеличава вероятността от кървене.

При комбиниране на Амоксил с Дигоксин е възможно предозиране, поради забавената екскреция на двете лекарства от тялото.

Според инструкциите за Амоксицилин, комбинацията му с други антибиотици (тетрациклинови лекарства, еритромицин, сулфаниламидни антимикробни средства) намалява тяхната ефективност.

Амоксицилин значително повишава токсичността на Метотрексат, като по този начин значително увеличава натоварването на бъбреците и възможните странични ефекти.

Условия за съхранение

Трябва да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 25°C.

Как да купя Амоксил 250/500 мг онлайн?

Можете да купите Амоксил онлайн 24/7, независимо от това, къде живеете.

В рамките на 24 часа от направената поръчката, пратката с хапчета ще бъде изпратена на посочения от Вас адрес чрез обикновена пощенска или куриерска служба.

За да закупите Амоксил 500 мг онлайн, трябва само да вземете решение за броя на хапчетата и начина на доставка. Можете да платите поръчката си с банкова карта Visa или MasterCard.

Ние предоставяме на нашите клиенти услуги за доставка на антибиотици от най-високото качество в света. Основната ни цел е всеки да има достъп до евтини и качествени лекарства. Така че, когато купите Амоксил онлайн в нашата аптека, ще видите, че нашата оферта е най-добрата за Вас.

Общи препоръки за Амоксил генеричен

 • Н
  Наско Инджов
  Проверен коментар

  Приемаме Амоксил при инфекция на синусите и настинка. При мен работи перфектно, но други хора в нашето домакинство не са толкова склонни да го използват, защото има лек ефект, подобен на алергия. Това обаче изобщо не ме притеснява.

 • АТ
  Ангел Терзиев
  Проверен коментар

  Здравейте! Избягвам зъболекарите повече от 15 години. Имах тези ужасни корабокрушения в устата си толкова дълго. Просто продължих да отлагам и просто ги оставих без надзор. Изненадан съм, всъщност, това отне толкова време, но изведнъж болката просто прониза черепа ми една нощ. Цялата лява страна на лицето ми беше подута и беше много болезнено да преглъщам. Не се консултирах с моя лекар, просто взех малко Aмоксил, който имаше моята съквартирантка. Пътуването до зъболекаря все още ми предстои. Пожелайте ми късмет, ако прочетете това.

 • ПД
  Петко Джамбазки
  Проверен коментар

  Дадоха ми Амоксил за лечение на грипоподобни симптоми. Бях сигурен, че отново е Сovid, но симптомите до голяма степен изчезнаха в рамките на 3 дни. Малко след това глас ми беше леко сипкав, но това беше всичко

 • ВЖ
  Владо Желев
  Проверен коментар

  Aмоксил работи перфектно за мен и за децата ми. Лекува всичко, от акне до настинка, до всички други видове инфекции. Той е много по-добър от повечето лекарства на базата на пеницилин на пазара.

 • ДП
  Десислава Панайотова
  Проверен коментар

  Дадоха ми Aмоксил, за да ми помогне в борбата с абсцесите в зъба на мъдростта. Ако имаше странични ефекти, не съм убеден за такива

 • ЛЧ
  Любо Чакъров
  Проверен коментар

  Здравейте! Мислех, че съм заразен с COVID-19, но след като бях тестван, това беше просто бронхиална инфекция. Предписаха ми Амоксил 500 мг за 7 дни. Малко ме гадеше, но забелязах положителни резултати през първите 2 дни след приема

 • ГХ
  Георги Христов
  Проверен коментар

  Моят семеен лекар препоръчва Aмоксил като най-доброто лечение за бактериални инфекции.

 • СМ
  Стоян Маринов
  Проверен коментар

  Aмоксил е най-добрият антибиотик, който познавам. Това може да причини някои неприятни проблеми, така че внимавайте с дозировката и се уверете, че следвате съветите на семейния лекар

 • ИТ
  Иванка Терзиева
  Проверен коментар

  Предписват ми Aмоксил заедно с някои други лекарства, за да помогнат с моята астма. Работи добре, но се чудя дали ще има същия ефект сам по себе си

 • АТ
  Атанас Тончев
  Проверен коментар

  Предписаха ми Амоксил за тежки проблеми с акне. Това е отнело известно време, докато промяната беше видима, почти загубих търпението си с нея, но след това бях доволна от резултатите