Моята количка 0
Дифлукан (Флуконазол)

Дифлукан (Флуконазол)

Дифлукан е едно от най-често използваните противогъбични лекарства в терапевтичната практика. Той е активен срещу повечето известни гъбични заболявания. При някои форми на патогени само една доза Дифлукан е достатъчна, за да намалете активността на микроорганизмите и да се излекува заболяването напълно.

Не предизвиква пристрастяване и може да се използва както за дълги, така и за кратки цикли на лечение.

Активна съставка: Fluconazole

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Дифлукан генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Дифлукан;
 • Aктивна съставка: Флуконазол;
 • Производител: Pfizer.

Активна съставка Флуконазол

Флуконазол е основното лекарствено вещество на Дифлукан.

Тази активна съставка е ефективна при повечето гъбични заболявания, причинени от: Candida spp., Microsporum spp., Trychoptyton spp., Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans.

След перорален прием, Флуконазол се абсорбира много добре в стомашно-чревния тракт и прониква във всички телесни течности. Концентрацията му в слюнката, храчките, цереброспиналната течност е почти същата като в кръвната плазма, поради което се постига максимална ефективност при лечението на гъбични инфекции от всяка локализация.

Флуконазол има доста прост механизъм на действие. Когато попадне в тялото, настъпва промяна в протеиновата система на цитохром Р450. Най-голямо количество патогенни микроорганизми, включително гъбичките, са пряко зависими от окислителните и редукционните процеси, които се създават от тези протеини. Чрез инхибиране на тази система от ензими, флуконазол инхибира способността на патогенните гъби да се размножават.

За разлика от много други противогъбични лекарства, Дифлукан не инхибира ензимите на цитохром Р450 в тялото. Той действа само в патогенни клетки, поради което тялото не страда по време на употребата на това лекарство.

Дифлукан се счита за едно от най-безопасните противогъбични лекарства.

Показания за употреба

Дифлукан има широк спектър на приложение поради своята активност срещу повечето известни патогени на гъбични заболявания, а именно:

 • Всички форми на кандидоза (генитална, кожна, кандидоза на лигавиците на устната кухина и др.);
 • Криптококов менингит;
 • Профилактика на криптококоза при имунокомпрометирани пациенти;
 • Кожни микози;
 • Разноцветен лишей;
 • Микоза на кожата на краката и ноктите.

Това лекарство може да се използва при кандидоза на фона на имунодефицит и имуносупресивна терапия.

Как да си купите Дифлукан?

Най-изгодният начин да закупите Дифлукан е да направите поръчка в нашата аптека. Можем да Ви гарантираме ниска цена за хапчетата и бърза доставка. Работим директно с производителя, без посредници и затова не определяме големи маржове, както правят градските аптечни вериги. Спестяванията могат да възлизат на няколко стотин евро на месец, ако решите да получавате Дифлукан онлайн редовно.

В допълнение към това, ние предоставяме най-удобните условия за закупуване на Дифлукан: нямате нужда от рецепта, не е нужно да губите време и пари за консултация с лекар. Можете да направите поръчка само за 5 минути и ще получите хапчета след няколко дни.

Схеми на приемане и дозировка

Дифлукан се произвежда в много широк диапазон от дозировки: 50 мг; 100 мг; 150 мг и 200 мг. В допълнение към това, таблетките Флуконазол се предлагат в доза от 400 мг за пациенти, които имат намалена чувствителност към лекарството или се нуждаят от натоварваща доза за бързо спиране на гъбичната активност.

Този диапазон от дозировки Ви позволява да изберете най-точния режим на лечение в зависимост от вида на гъбичната инфекция, нейната локализация и тежест.

Дозовият режим се избира индивидуално за всеки клиничен случай.

 • Гениталната кандидоза е най-лесна за лечение. Повечето пациенти трябва да приемат само 1 таблетка Дифлукан 150 мг, за да потиснат активността на патогенните гъбички. При необходимост терапията се повтаря след 2 седмици с прием на още една таблетка Дифлукан 150 мг;
 • При лечение на кандидоза на лигавиците на устната кухина, фаринкса или хранопровода, дозата на Дифлукан е 50 мг дневно в продължение на 2-4 седмици;
 • При разноцветен лишей, Дифлукан се приема в дозировка 300 мг веднъж седмично в продължение на 2 седмици. Употребата на две таблетки Дифлукан 150 мг наведнъж няма да предизвика нежелани реакции, ако има дълъг интервал преди следващата доза;
 • При онихомикоза Дифлукан 150 мг се приема веднъж седмично. Лечението продължава до замяна на инфектирания нокът. За смяна на ноктите на ръцете и краката са необходими 3–6 месеца и 6–12 месеца съответно.

Особеността на употребата на Дифлукан при гъбички по ноктите и кожата е, че дозата е малка, но лечението е продължително. В екстремни случаи е разрешено леко увеличаване на дозата на Дифлукан с количество до 200 мг на седмица.

Показания за употреба

Гъбичките са много трудни за лечение и доста често развиват резистентност към противогъбични лекарства. Прекъсването на лечението води до рецидив. Така че таблетките трябва да се използват в съответствие с инструкциите.

 • Лечението не трябва да се спира до пълно излекуване, тъй като патогените могат да развият резистентност към действието на Флуконазол и последващата терапия ще бъде неефективна;
 • Храната не влияе върху скоростта на усвояване на активните вещества в червата и тяхната бионаличност, така че таблетките Дифлукан могат да се приемат както на гладно, така и след хранене;
 • Дифлукан може да се приема от деца, но режимът на лечение при тази възраст изисква индивидуално титриране на дозата.

Пропускане на приемане на лекарството

Обикновено таблетките Дифлукан се приемат само веднъж дневно. Ако забравите да приемете доза през деня и следващата Ви доза е след по-малко от 12 часа, изчакайте до следващата доза. Приемайте само 1 таблетка според указанията. Не вземайте двойна или тройна доза, за да компенсирате пропуснатите дози Дифлукан.

Противопоказания

 • При приемане на Дифлукан при ХИВ рискът от кожни алергични реакции се увеличава;
 • При продължителна употреба на Дифлукан се препоръчва редовно проследяване на функциите на черния дроб и бъбреците, тъй като 80 % от лекарството се екскретира през бъбреците;
 • Хепатотоксичният ефект на Флуконазол обикновено е обратим, симптомите изчезват след прекратяване на терапията, но за по-удобното прекратяване на терапията се изисква използването на хепатопротектори;
 • При органични сърдечни заболявания Флуконазол е противопоказан.

За деца под 3-годишна възраст, пациенти с чернодробна недостатъчност, пациенти с непоносимост към лактоза, Дифлукан е строго противопоказан.

Приемане на Дифлукан по време на бременост

Употребата на Дифлукан трябва да се избягва по време на бременност, освен ако гъбичната инфекция застрашава живота на бременна жена. Решението за предписване на лекарството по време на бременност може да бъде взето само от професионален лекар с опит в употребата на това лекарство при бременни жени.

Възможни странични ефекти

Обикновено Дифлукан не предизвиква тежки странични ефекти и се понася добре. Според отзивите на пациентите за Дифлукан, най-честите симптоми са както следва:

 • Световъртеж;
 • Мускулни крампи;
 • Болка в корема;
 • Кожен обрив/сърбеж.

Също така по време на лечението са възможни промени в кръвната картина, бъбречната или чернодробната функция. При продължителна употреба на таблетки (повече от 2 седмици) се препоръчва проверка на тези функции и наблюдение на функционирането на тялото.

Дифлукан: взаимодействие с други хапчета

Флуконазол има доста дълъг списък от взаимодействия с други лекарства. По-конкретно, противопоказано е използването на лекарства на базата на Флуконазол с няколко групи лекарства, а именно:

 • Антикоагуланти;
 • Бензодиазепини;
 • Орални контрацептиви;
 • Сулфонилуреи.

Също така, трябва да се внимава, когато се използва Дифлукан заедно с: Азитромицин, Цизарпид, Циклоспорин, Римарфин и Теофилин.

Условия за съхранение

Да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 30°C.

Това е реално да купите Дифлукан онлайн

В нашата онлайн аптека можете да закупите Дифлукан на ниска цена с доставка в цяла Европа. Организирали сме директни доставки от производителя до всички страни с помощта на куриерска доставка. В рамките на няколко дни Дифлукан, който закупите онлайн, се доставя директно до дома Ви.

Ние се грижим за нашите клиенти. По този начин ние предоставяме не само безплатен достъп до евтини лекарства, но и консултантска подкрепа. Ако искате да знаете как да приемате Дифлукан, коя доза Дифлукан да изберете или как да закупите Дифлукан онлайн, изпратете ни имейл и ние ще отговорим на всички Ваши въпроси.

Общи препоръки за Дифлукан генеричен

 • БП
  Боян Пешев
  Проверен коментар

  Дифлукан прави това, което казват инструкциите. Силно препоръчвам да поръчате в тази онлайн аптека. Супер бърза доставка.

 • БН
  Бистра Николова
  Проверен коментар

  Това е страхотно хапче. Първия ден се почувствах зле, а само няколко дни по-късно всичко беше наред. Гъбичната инфекция изчезна и никога не се върна.

 • ХП
  Христо Панайотов
  Проверен коментар

  Дифлукан действа магически. Бях изненадан! Това лекарство имаше почти незабавен ефект.

 • ДЩ
  Диана Щьрбанова
  Проверен коментар

  Поради отслабения имунитет имам редовни гъбични инфекции. Бях диагностицирана с неприятен рецидив на вагинална кандидоза. Приемам Дифлукан от около 5 месеца по 150 мг веднъж седмично и съм на диета с ниско съдържание на захар. Не забравяйте да приемате хапчета за да ускорите оздравяването. Благодаря много за това лекарство.

 • АН
  Атанас Нончев
  Проверен коментар

  Лекарят не можа да разбере причината за възпалението в устата ми. Първо ми предписаха някакво кортикостероидно лекарство. Но това не беше сполучливо и симптомите ми се влошиха. Направих изследвания и лекарят ми предписа Дифлукан. И като чудо, 100% изцеление за 10 дни. Не ми беше лесно, но съм щастлив, че съм оздравял.

 • ТВ
  Тодор Вълчанов
  Проверен коментар

  Това беше първата ми онлайн покупка тук и получих точно това, което исках. Отлично обслужване, много бърза доставка, ниски цени. Горещо препоръчвам!

 • ДТ
  Дарина Терзиева
  Проверен коментар

  Много по-лесно е да преглъщате таблетките Дифлукан, отколкото да използвате крем. Имам облекчение при генитална кандидоза за един ден. Много хора приемат още една таблетка, аз се нуждая само от една доза. Това е най-доброто лекарство!

 • ЗТ
  Здравка Тодорова
  Проверен коментар

  Нямам търпение кандидозата да напусне тялото ми. Приемам 100 мг на ден в продължение на две седмици. Болката и бялата плака в гърлото изчезнаха бързо. Сърбежът и паренето намаляха, но не преминаха напълно. Лечението беше просто и ефективно, остават още 7 дни. Абсолютно препоръчвам това лекарство!

 • ДД
  Делян Димитров
  Проверен коментар

  Лекувам диабет и много често страдам от гъбичните инфекции. Дифлукан е чудодейно лекарство в сравнение с тези, които купувах преди. По правило се възстановявам за 2-3 дни, след като лечението продължи 2 седмици. Това работи страхотно всеки път!!!

 • ЦМ
  Цветелина Маджарова
  Проверен коментар

  Много съм податлива на вагинални гъбични инфекции. При гъбична инфекция имам ужасен сърбеж и парене, особено през нощта. Всеки път приемам само това лекарство. За съжаление, Дифлукан не действа мигновено, облекчение от 50% идва след 12 часа. След 24 часа всичко изчезва. Това лекарство беше спасително за мен!