Моята количка 0
Кломид (Кломифен)

Кломид (Кломифен)

Кломид е преминал успешно клинични изпитвания и се използва за лечение на женско безплодие по целия свят. Това лекарство осигурява на жените редовна овулация, нормализира менструалния цикъл и насърчава узряването на яйцеклетката.

Кломид увеличава шанса за зачеване с 60 % след първия цикъл на лечение, който продължава не повече от 5 дни.

Терапевтично действие на Кломид може да бъде описано с няколко изречения. Използването му изисква по-малко разходи, докато ефективността на курса на лекарството не е по-ниска от тази при инвитро оплождане (IVF). Освен това пациентът не трябва да премина хирургични операции, а самото лечение протича без изразени странични ефекти. По този начин Кломид е отлична алтернатива на хирургичните методи за лечение на безплодие, при условие че патологията е причинена от хормонални нарушения.

Активна съставка: Clomiphene

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Кломид генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Кломид;
 • Aктивна съставка: Кломифен Цитрат;
 • Производител: Sanofi, Pacific, Bruno Pharma.

Активна съставка Кломифен

Кломифен (Clomiphene) беше одобрен за медицинска употреба през 1967 г. Това е лекарство от категорията индуктори на овулация, която е изброена от СЗО.

Кломифенът има изразен антиестрогенен ефект.

Естрогените играят важна роля в процеса на зачеване. Този хормон:

 • Стимулира секрецията на цервикална слуз (благоприятна среда, необходима за живота, движението и храненето на сперматозоидите);
 • Стимулира отделянето на лутеинизиращ хормон (LH);
 • Насърчава регенерацията и растежа на ендометриума.

Дефицитът или излишъкът на естроген може да доведе до невъзможност за овулация и следователно до бременност.

Кломифен осигурява уникален терапевтичен ефект. Той не влияе пряко върху концентрацията на естроген в кръвта, но засяга естрогенните рецептори, които регулират нивото на хормона.

При дефицит на естроген тези рецептори повишават активността си, докато при излишък на естроген – намаляват активността си.

Кломид само помага за създаване на условията за естествена промяна в нивото на естрогена в женското тяло. Съответно, това не е лекарство за хормонална заместителна терапия и няма отрицателни ефекти върху женското тяло.

Под въздействието на лекарството концентрацията на лутеинизиращи и фоликулостимулиращи хормони временно се повишава в женското тяло.

Този ефект обикновено продължава 5 дни, след което концентрацията на тези хормони спада. Но с вероятност от повече от 76 % за да се появяват и узряват един или повече фоликули, което води до повишаване на концентрацията на естроген, като по този начин в крайна сметка причинява рязко повишаване на нивото на лутеинизиращ хормон (LH) в средата на цикъла и овулация.

Показания за употреба

Кломид се предписва за патологии, причинени от дисбаланс на женските полови хормони в организма, като:

 • Отсъствие на менструация — аменорея;
 • Твърде редки менструации — олигоменорея;
 • Дисфункционално маточно кървене;
 • Млечно течение от гръдните зърна, което не е свързано с кърменето — галакторея;
 • Нисък брой сперматозоиди при мъже — олигоспермия;
 • Уголемяване на гърдите при мъжете — гинекомастия.

Както се вижда от показанията, Кломид се препоръчва и за мъже с повишени нива на естроген. В мъжкото тяло този препарат действа идентично и помага за намаляване на нивото на женските полови хормони и повишаване на тестостерона.

Начини за да купите Кломид

Кломид е лекарство, отпускано с рецепта, което се продава в повечето градски аптеки. Можете да отидете при Вашия лекар, за да преминете преглед, да получите рецепта и да купите хапчета в аптека близо до Вас.

Но това не винаги е най-добрият метод. Ще трябва да платите за консултация с лекар, а таблетките Кломид ще бъдат доста скъпи в местната аптека. Може те да бъдат поне 3 пъти по-скъпи, отколкото в онлайн аптека.

В нашата онлайн аптека можете да купите и Кломид, но на много по-ниска цена. Минимизирането на разходите за поддръжка на интернет ресурс и директните доставки от производителя правят цената на Кломид онлайн най-подходяща за повечето хора с ниски и средни доходи. Ние се грижим за всеки клиент на нашата аптека да има достъп до евтини лекарства и да може да подобри своето здравето без ограничения.

Сравнете сами цените и ще видите, че купуването на Кломид онлайн в нашата аптека е по-изгодно и няма да повлияе негативно на бюджета Ви.

Схеми на приемане и дозировка

За успешното лечение на ановулаторно безплодие, Кломид се използва на цикли/етапи от 5 дни в продължение на 1-6 месеца (в зависимост от скоростта на започването на овулацията).

Първият етап от лечението започва на 5-ия ден от менструалния цикъл. Приемайте по 1 таблетка Кломид 50 мг на ден в продължение на 5 дни. След края на приема на хапчетата трябва да контролирате появата на овулация, която може да започне 7-18 дни след края на лечението. Ако това не се случи, е необходимо да се повтаря курсът на лечение.

За втория и следващите етапи на лечение трябва да увеличите дозата на Кломид до 100 мг на ден. Схемата се повтаря: лечението започва на 5-ия ден от менструалния цикъл и продължава 10 дни. Увеличаване на продължителността на лечението е необходимо за по-дълъг контрол на естрогенните рецептори.

Таблетките Кломид 100 мг се приемат в продължение на поне 2-4 цикъла, за да се оцени ефективността на лекарството и да се идентифицират съпътстващи заболявания, които влияят на възможността за зачеване.

Мъжете с олигоспермия се съветват да започнат лечението с минимална дневна доза Кломид 25 мг.

Таблетките се приемат 2-3 пъти дневно в продължение на 3-4 месеца. Ако параметрите на спермограмата не покажат положителна динамика след един месец лечение, дозата може да се увеличи до 50мг, 2-3 пъти на ден. Общата дневна доза не трябва да надвишава 150 мг.

Показания за употреба

Моля, вземете предвид, че лечението започва с минимална доза за тестване на поносимост на кломифен.

 • Таблетките се приемат ежедневно, независимо от приема на храна, без да се пропуска нито една доза.
 • Много е важно да започнете приемането на хапчета от 5-ия ден на менструалния цикъл — не по-късно и не по-рано.
 • Ако менструацията отсъства, започнете лечението в какъв и да е ден.

За да се определи ефективността на Кломид, след всеки цикъл на лечение е необходимо да се проведе трансвагинален ултразвуков преглед, за да се провери развитието на фоликулите.

Ако не настъпи овулация, лечението се повтаря.

Пропускане на приемане на лекарството

Не трябва да пропускате нито една доза Кломид. Ако пропуснете доза, ще трябва да започнете целия курс на лечение от нулата. Приемането на двойна или тройна доза няма да промени Вашето състояние и може да причини нежелани реакции. Затова е необходимо внимателно да се спазва режимът на дозиране.

Противопоказания

Употребата на Кломид е строго противопоказана при следните диагнози:

 • Тежка чернодробна/бъбречна недостатъчност;
 • Маточно кървене с неизвестен произход;
 • Новообразувания в хипофизната жлеза;
 • Патологични дисфункции на хипофизната жлеза;
 • Ендометриоза.

Приемане на Кломид по време на бременост

Кломид се използва за подобряване на репродуктивната функция на мъже и жени. Но не трябва да го използвате по време на бременност. Употребата на лекарството по време на бременност може да причини спонтанен аборт и прекъсване на бременността.

Също така трябва да избягвате употребата на лекарството по време на кърмене.

Възможни странични ефекти

Най-честата нежелана реакция на Кломид е обратимо увеличаване на яйчниците при жени. Този ефект е естествен с повишаване на нивото на женските полови хормони, така че няма да причини много дискомфорт.

По-редките симптоми са следните: главоболие, усещане на топлина, коремен дискомфорт/болка.

Много рядко (при по-малко от 1% от пациентите), приемането на Кломид може да причини възпаление на черния дроб, промени в кръвната картина, маточно кървене.

Лекарите също така включват възможността за множество овулации и вероятността от зачеване на близнаци или тризнаци като странични ефекти. Това обаче не се случва често.

Кломид: взаимодействие с други лекарства

Поради специфичния механизъм на фармакологично действие, Кломифен не взаимодейства с повечето известни лекарства. Поради тази причина лечението се извършва без специфични ограничения.

Просто трябва да запомните, че по време на лечението:

 • Трябва да се откажете от алкохола;
 • Не трябва да приемате едновременно две лекарства с подобен ефект, например Кломид и Тамоксифен;
 • Можете да използвате допълнителни лекарства от гонадотропни хормони

Условия за съхранение

Да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 25°C.

Как да си купя Кломид онлайн?

Ценовата политика на нашата онлайн аптека е предназначена за най-широк кръг от потребители. Дори и да имате малък доход, това не означава, че трябва да се откажете.

Поддържането на репродуктивното здраве е нашата цел. Затова нашите служители правят всичко възможно, така че всяка жена и мъж да имат възможност да купят Кломид на ниски цени и да не изоставят надеждата да заченат дете.

Ние предлагаме на нашите клиенти:

 • Цените по-малки от пазарните;
 • 24/7 техническа поддръжка;
 • Бърза доставка до Вашия дом;
 • Пълна безопасност и анонимност на всяка поръчка.

Купувайки Кломид онлайн, Вие получавате възможността да изпълните мечтата си и да имате бебе.

Общи препоръки за Кломид генеричен

 • ИК
  Ирена Караджова
  Проверен коментар

  Кломид промени живота ми. Приемам го от четири месеца заедно с витамини. Сега съм бременна в седмия месец, ще имам момиченце. Преди се опитвах да забременея повече от девет месеца

 • СЧ
  Силвия Червениванова
  Проверен коментар

  Реших да споделя опита си от използването на Кломид с всички, които имат нужда от него. Преди година ние със моят съпруг решихме да имаме бебе, но нищо не се получи. Направих различни тестове и се оказа, че нямам овулация и затова невъзможно е да забременея. Благодаря, Кломид, толкова се щаслива, че имам момче.

 • ЕГ
  Елена Георгиева
  Проверен коментар

  Благодаря на Бог за това лекарство!!! Имах ановулация и приемах Кломид от три месеца. По време на последния цикъл на лечение с Кломид забременях. Не се отчайвайте, надявам се, че можете да станете майка с помощта на това лекарство.

 • МТ
  Мирослава Тончева
  Проверен коментар

  Кломид ми помогна и с първото ми дете. Приемам го пет дни, имах овулация. Силно препоръчвам това лекарство, ЧУДО е!

 • СД
  Светла Даскалова
  Проверен коментар

  С диагнозата поликистоза знаех, че може това да отнеме много време, за да забременея. След 3 години неуспешни опити започнах да приемам Кломид и същия месец забременях.

 • ДМ
  Диана Миладинова
  Проверен коментар

  Обикновено не пиша коментари, но не в този случай. Бременна съм в пети месец с БЛИЗНАЦИ! Кломид наистина работи!!!! За мен беше голямо облекчение да узная добрата новина.

 • ХК
  Христина Кецкарова
  Проверен коментар

  И двата пъти използвах Кломид, забременях през първите три месеца.

 • ИФ
  Иван Фръчков
  Проверен коментар

  Силно препоръчвам. Жена ми започна да приема Кломид, когато нашият лекар го препоръча. След два месеца очакваме първото си дете!

 • ФУ
  Фимия Узунова
  Проверен коментар

  Имах овулация, но не бях бременна. Лекарят каза, че ако Кломид не подейства от първия път, трябва да продължавате да го приемате.

 • ЛТ
  Лилия Тодева
  Проверен коментар

  Това е невероятно! Въпреки моят синдром на поликистозните яйчници (PCOS), Кломид ми помогна да забременея само за два месеца. Препоръчвам го на всеки, който се опитва да има бебе.