Моята количка 0
Стромектол (Ивермектин)

Стромектол (Ивермектин)

Стромектол е антипаразитно средство с широк спектър на фармакологична активност. Използва се в медицината за лечение на повечето човешки паразитни инфекции, както и във ветеринарната медицина. Наскоро в някои страни лекарството активно се използва за лечение на симптоми на COVID-19.

Лекарството все още не е широко разпространено като средство за COVID-19. Но опитът от борбата с пандемията в Индия показа неговата ефективност и потенциал при лечението на това заболяване. Стромектол може да бъде чудесно допълнение към основната рецепта на вашия лекар за COVID-19.

Активна съставка: Ivermectin

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Стромектол генеричен

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Стромектол;
 • Активна съставка: Ивермектин;
 • Производител: MERCK.

Стромектол и неговата активна съставка Ивермектин

Ивермектинът се използва във фармакологичната практика от 1981 г. Той е в списъка на основните лекарства, одобрени от СЗО.

Това лекарство е уникално с това, че се бори с най-тежките паразитни инфекции. Може да се използва както лекарство от първа линия, така и като спомагателно средство, когато по-малко мощни лекарства не могат да неутрализират паразитната активност.

Принципът на фармакологичното действие на активното вещество е да наруши функционирането на централната нервна система на паразитите. Лекарството блокира предаването на нервни импулси, което провокира парализа и смърт на паразитни микроорганизми.

Този процес се случва бързо и в голям мащаб. Ивермектин прониква в почти всички тъкани и течности на организма.

Уникалното свойство на Стромектол е, че действа не само върху зрели и активни паразити. Той също така блокира доставката на хранителни вещества от женските клетки към зародишното пространство и по този начин унищожава ембрионите.

Показания за употреба

Показанията за употреба включват:

 • Стронгилоидоза;
 • Розацея;
 • Краста (включително норвежка краста);
 • Педикулоза;
 • Хелминтоза;
 • Миаз.

Стромектол може да бъде част от протокола за лечение на различни варианти на инфекция с Covid-19.

Използването на Стромектол е възможно и в комбинация с други противопаразитни лекарства. Въпреки това е необходимо да се коригира дозировката и схема на лечение.

Как да купите Стромектол

Стромектол може да бъде купен в местната аптека или онлайн.

Купувайки Стромектол онлайн, вие получавате бързо обслужване и възможност да купите лекарството без рецепта. Можете да поръчате Стромектол преди да са налице лабораторните резултати, за да можете да започнете лечение веднага щом бъде поставена точна диагноза.

Определено ще имате нужда от рецепта в местната аптека. Освен това там може да ви предложат скъп аналог.

В онлайн аптеката можете да сравните Стромектол с други лекарства в реално време, да вземете предвид общата цена на лекарствата и да изберете лекарството, което ви подхожда по отношение на цена и качество.

Схема на лечение и дозировка

Схемата на приема зависи от няколко фактора:

 1. Възраст на пациента;
 2. Телесно тегло;
 3. Вид паразитна инфекция.

Стромектол се предписва на пациенти на възраст над 5 години, но има ограничения:

 • Пациенти на възраст над 5 години и с тегло под 15 кг Стромектол не се предписва.

Стандартната доза за повечето пациенти е 150 мкг на 1 кг телесно тегло. Въз основа на това се изчислява единична доза, която има оптимално ниво на фармакологична безопасност. Ако теглото на пациента е 50 кг, тогава дозата на Стромектол ще бъде 7,5 мг.

Възрастни с тежки инфекции могат да приемат до 200 мкг на 1 кг телесно тегло. Дозата може да бъде увеличена само след консултация с лекар и при липса на противопоказания.

На пациента се предписва еднократна доза Стромектол. След 2 седмици е необходимо да се направят лабораторни изследвания за наличие на паразити. Ако се открие инфекция, курсът може да се повтори.

Препоръки за употреба

Стромектол се предписва за приема в перорална форма. Много бързо се абсорбира в червата, независимо дали приемате лекарството на празен стомах или след хранене. В рамките на 4 часа след приема на лекарството, то достига максималната си концентрация в кръвната плазма и започва да действа.

 • Приемайте всяка таблетка Стромектол с пълна чаша вода.
 • Приемайте лекарството не повече от веднъж на всеки 14 дни.
 • Не превишавайте дозата, посочена от вашия лекар, тъй като това значително ще увеличи натоварването на черния дроб.

Пропускане на приема на лекарството

Като правило, се приема еднократна доза Стромектол, а следващата доза е възможна само след 14 дни. Това лекарство не се приема редовно, тъй като има много противопоказания.

Неспазването на минималния интервал може да причини сериозна вреда на тялото ви.

Противопоказания

ВАЖНО!

Ивермектин се екскретира от черния дроб, което създава допълнително натоварване на този орган. На пациенти с чернодробна недостатъчност или тежки чернодробни патологии се препоръчва или да намалят еднократната доза, или напълно да спрат приема на лекарството.

В допълнение, действието на Стромектол е насочено към повишаване на активността на някои невротрансмитери в централната нервна система. Това причинява редица ограничения, поради които това лекарство може да е противопоказано за вас в случай:

 • Органично увреждане на мозъка;
 • Остър стадий на психични разстройства;
 • Прием на лекарства, които регулират работата на централната нервна система.

На деца под 5-годишна възраст Стромектол не се предписва поради липсата на клинични проучвания за безопасност при тази група пациенти.

Също така, лекарството не се предписва в следните случаи заболявания:

 • Менингит;
 • Сънна болест.

Употреба на Стромектол по време на бременност

Стромектол не се предписва по време на бременност. Лекарството може да навреди на плода и да причини необратими промени в развитието му.

За периода на лечение със Стромектол е необходимо да спрете кърменето. Майките, приемащи лекарството, могат да кърмят не по-рано от една седмица след последната доза на лекарството.

Възможни странични ефекти

Характерно свойство на Стромектол е, че неговите странични ефекти не се проявяват веднага, а 2-3 дни след приема на лекарството. Повечето от тях са леки или умерени. Могат да се появят следните симптоми:

 • Повишена телесна температура;
 • Алергична реакция под формата на сърбеж и зачервяване на кожата;
 • Зачервяване на очите;
 • Слабост/сънливост;
 • Болка в мускулите.

При поява на тези симптоми се препоръчва прием на антихистамин за намаляване на алергичната реакция, но ако състоянието ви се влоши, трябва да посетите лекар възможно най-скоро време.

Само 1-2% от случаите показват по-сериозни реакции, като температура или хипотония. В този случай трябва да потърсите медицинска помощ възможно най-скоро време.

Ивермектин: взаимодействие с други лекарства

Не се препоръчва да приемате Стромектол едновременно с:

 • Барбитурати;
 • Транквиланти;
 • Бензодиазепини;
 • Лекарства, които оказват значително влияние върху централната нервна система.

Строго противопоказано е да се приема Стромектол с етанол под каквато и да е форма.

Условия за съхранение

Да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 20°C.

Купете Стромектол от сигурни доставчици

Купувайки Стромектол онлайн, имате възможност бързо да започнете лечение на паразитна инфекция, независимо дали имате рецепта или не. Ние предоставяме на нашите клиенти висококачествено обслужване, бърза доставка и най-добрите цени на пазара.

Купуването на Стромектол онлайн ще отнеме само няколко минути. Ние поемаме отговорност за вашето здраве и гарантираме доставката на висококачествени и оригинални лекарства.

Общи препоръки за Стромектол генеричен

 • И
  Ирена
  Проверен коментар

  Стромектол ми помогна с Covid-19. Поне аз мисля така. Първата седмица се опитах да се боря с вируса без лекарства, но състоянието ми се влоши. И започнах да приемам Стромектол. Разбира се, беше рисковано, но след 3 дни се почувствах много по-добре. Мисля, че беше добро решение да купя хапчетата.

 • Г
  Галина
  Проверен коментар

  Стромектолът може да не е специално лекарство за Covid-19, но на мен ми помогна. Не знам как действа, но наистина, след като започнах да използвам лекарството, се почувствах много по-добре. Това е само моят опит и не казвам, че е едно и също за всички. Но ако не съм сам, това е страхотно.

 • ПВ
  Петрана Великова
  Проверен коментар

  Covid е най-лошото нещо, което можеше да ми се случи. Бях в истинска паника, защото много се страхувах от този вирус. И така, още в първия ден посетих много форуми и сайтове и разбрах, че Стромектолът може да ми помогне. Когато получих лекарството, станах малко по-спокойна. Честно казано, страхувах се от страничните ефекти, но още повече се страхувах от Covid. За щастие всичко беше наред. Понякога имах главоболие и стомашно разстройство, но разбрах, че това не са най-лошите симптоми. Лечението беше много лесно за мен и се радвам, че научих за Стромектола.

 • И
  Иванка
  Проверен коментар

  Купих Стромектол за майка ми, която имаше Covid. За щастие тя се оправи преди 2 седмици. Страхувахме се от усложнения. И така, веднага започнах да купувам всички лекарства, които можеха да й помогнат. А Стромектол помогна лечението да се направи много лесно.

 • Т
  Тончо
  Проверен коментар

  Приемах Стромектол от Covid-19. За първи път се разболях от него през лятото на 2020 г. и беше ужасно. Бях в болницата и се чувствах много зле. И преди месец отново имах тези симптоми и очаквах най-лошото. Но вече имах известен опит и веднага започнах да приемам Стромектол. Не знам дали това лекарство ми помогна, но този път всичко беше много по-добре. Разбира се, за няколко дни чувствах слабост, гърлото ме болеше, но все пак беше по-добре от последния път. Мисля, че Стромектол ми помогна да се избавя от вируса много бързо.

 • АН
  Антон Ненов
  Проверен коментар

  Здравейте! Ние редовно използваме Стромектол за предотвратяване на чревни инвазии.

 • С
  Стоян
  Проверен коментар

  Излекувах се от краста за по-малко от 2 седмици. Препоръчвам Стромектол на всички.

 • А
  Атанас
  Проверен коментар

  Предписаха ми триседмичен курс за някакъв вид кожни акари. Не знам откъде ми се появи. Сега няма симптоми, но се чувствам неудобно без да не знам източника им. Скоро ще се върна на лечение. Радвам се, че признаците изчезнаха.

 • К
  Красимир
  Проверен коментар

  С увереност препоръчвам Стромектол. Постоянно само мислих как да си почеса ръцете, в такива ситуации малко помогнаха овлажнителите. Слава Богу, това вече свърши.

 • Б
  Борис
  Проверен коментар

  Заразих се със стомашни паразити. След първоначалния курс на лечение те се появиха отново в организма ми само след 2 седмици. Може би не съм следвал курса по предназначение, защото си спомням, че пропусках лекарства за няколко дни. Това вещество определено действа, ако се приема правилно.