Моята количка 0
Модафинил

Модафинил

Модафинил е най-популярният ноотроп, който се използва широко в медицинската практика.

През 1998 г. той се появява на пазара като лекарство за лечение на нарколепсия, но в рамките на няколко години се превръща в най-добрия когнитивен подобрител в света. По време на клинични проучвания е доказано, че Модафинил подобрява когнитивните функции в мозъка, увеличава скоростта на вземане на решения и дори стимулира растежа на нови нервни клетки.

И така, нека да видим защо Модафинил заслужава вашето внимание и къде можете да купите това лекарство.

Активна съставка: Modafinil

 • Доставка 4-9 дни
 • Начини за плащане
Безплатна доставка за поръчки над 390.53лв
Срещу косопад
Антидепресанти
Алкохолизъм
Мускулни релаксанти
Противогъбични препарати

Модафинил

Описания

Информация за препарата

 • Търговско название: Модафинил;
 • Активна съставка: Модафинил;
 • Производител: Teva Pharmaceutical Industries Ltd; Sun Pharmaceutical Industries Ltd; Cipla Limited.

Фармакологична активностна модафинил

Модафинил въздейства върху центровете на продълговатия мозък и стимулира жизнените функции на дишането и кръвообращението. Според лекарите действието на модафинил се дължи на комбинацията на неговите молекули с невротрансмитера допамин.

Допаминът отговаря за много поведенчески, емоционални и когнитивни функции.

Дефицит на този невротрансмитер се наблюдава при пациенти, които страдат от:

 • СДВХ;
 • Социофобия;
 • Депресия;
 • Нарушения на умствената дейност.

Дефицитът на допамин прави по-трудно за човек да се съсредоточи и да изпълнява ефективно задачите.

Модафинил е класифициран като ноотроп, лекарство, което подобрява определени мозъчни функции. Неговата задача е да повиши устойчивостта на мозъчните тъкани към стрес и да подобри когнитивните функции: памет, скорост на мислене и координация, способност за учене. Всъщност това е психостимулант с много специфично действие, което има ясно предимство пред подобни лекарства, имащи по-висока степен на фармакологична безопасност.

След приемане на Модафинил пациентите отбелязват прилив на жизненост и енергия, дори в условия на дефицита от сън.

Модафинил има следните терапевтични свойства:

 • Активира допълнителни допаминови молекули и повишава устойчивостта на нервната система и мозъка към стрес;
 • Подобрява паметта, концентрацията и вниманието;
 • Повишава скоростта на психомоторните реакции и мускулния тонус;
 • Увеличава скоростта на съхранение на голямо количество информация.

Трябва да се отбележи, че дълго време ноотропите не се възприемаха от медицинската общност и всички смятаха лекарствата от тази група за обикновени добавки.

Модафинил успя да избегне това само защото първоначално беше въведен на пазара като лекарство за сънливост. Поради тази причина той е преминал през повече клинични изследвания от всеки друг ноотроп.

Въпреки това окончателните заключения за Модафинил все още не са направени и учените продължават да изследват широката гама от терапевтични възможности на това лекарство.

Показания за употреба

Модафинил може да се приема като:

 1. Стимулант на когнитивните функции.
 2. Лекарство за лечение на невропсихиатрични заболявания, а именно:
 • Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност;
 • Множествена склероза;
 • Биполярно афективно разстройство;
 • Повишена сънливост;
 • Пристрастяване към наркотици.

В първия случай Модафинил се приема при необходимост, без връзка към специфичен режим на лечение.

Във втория случай лечението обикновено се предписва от лекар, който определя точната схема и дозировката, които трябва да се спазват за овладяване на симптомите на заболяването.

Къде може дасе купи Модафинил на изгодна цена

На първо място, трябва да се признае, че намирането на надежден доставчик на Модафинил днес не е толкова лесно. В интернет има много оферти от продавачи, които обаче работят само на местно ниво и не доставят Модафинил до други страни.

По правило цените им са по-високи от тези на международните доставчици, тъй като те са прекупвачи.

Големите онлайн магазини предлагат пратки на Модафинил до всички страни по света на по-ниски цени. Поради тази причина е много по-безопасно и по-изгодно да поръчате Модафинил онлайн от тези онлайн магазини.

Почти невъзможно е да закупите Модафинил в местна аптека на изгодна цена. Ще бъдете помолени за рецепта и най-вероятно ще ви бъде предложена скъпата марка Provigil. Цената на една таблетка от марково лекарство е 5-10 пъти по-висока от цената на лекарството от производителя Modafinil Generic. Въпреки това, няма разлика в техните терапевтични свойства. Ето защо, онлайн аптеките са единственото място, където Модафинил може да се купи евтино в наши дни.

Схема на приемане и дозиране

Дозировката на Модафинил се определя от целите на лечението и диагнозата, поставена от вашия лекар. Не се препоръчва приемане на лекарството без предварителна медицинска консултация. Неправилната дозировка може да причини голям брой странични ефекти.

 • Стандартната доза Модафинил е 200 мг на ден.

Тази доза е показана за пациенти с лека сънливост, умора, слабост или лек дефицит на допамина.

Точно това е дозата, която повишава чувствителността на нервните рецептори, подобрява кръвообращението в мозъка и подобрява когнитивните функции. За повечето пациенти с клинични признаци на недостиг на допамин и невропсихиатрични разстройства, 200 мг Модафинил на ден са достатъчни за подобряване на благосъстоянието.

 • Максималната доза Модафинил е 400 мг на ден.

Можете да приемате Модафинил в таблетки по 200 мг с интервал от 10-12 часа, което съставя максимална дневна доза от 400 мг на ден. Тази дозировка помага в борбата със сънливостта и осигурява максимално стимулиране на мозъчната дейност. Въпреки това, лекарството в тази доза не се препоръчва повече от 3 дни подред.

Препоръки за употреба

Приемайте лекарството сутрин, преди закуска, испивайки го с една пълна чаша вода. Храната леко намалява абсорбцията на Модафинил, така че е най-добре да приемате лекарството поне 30 минути преди хранене.

Ако приемате 2 таблетки през деня, интервалът между тях трябва да бъде най-малко 10 часа.

Не приемайте лекарството по-малко от 7-8 часа преди лягане. В рамките на 8 часа след приема на хапчето няма да можете да заспите и ще почувствате прилив на сила и енергия. Ако се появи безсъние по време на приема на Модафинил, се препоръчва да се увеличи интервалът между дозите и да се приема по 1 таблетка на всеки 2 дни.

Когато приемате Модафинил в доза над 200 мг на ден, трябва да следите вашето благосъстояние (контролирайте телесната температура, кръвното налягане, пулса и мозъчната функция). Ако се чувствате зле, имате мигрена или сте прекалено възбудени, спрете приемане на лекарството.

Пропускане на приемане на лекарството

Ако пропуснете приема на планираната доза Модафинил, не приемайте 2 или повече таблетки по едно и също време следващия път. Изчакайте, докато бъде планирана следващата Ви доза Модафинил и вземете само 1 таблетка. У пациенти, приемащи 400 мг или повече Модафинил наведнъж, могат да се появят симптоми на предозиране.

Противопоказания

Не се препоръчва на пациентите да приемат Модафинил:

 • В рамките на 6 месеца след инфаркт на миокарда;
 • С левокамерна хипертрофия или пролапс на митралната клапа;
 • При тежка сърдечна недостатъчност;
 • С цироза на черния дроб;
 • На лица под 18 години;
 • По време на бременност;
 • При хронична хипертония.

Приемане на Модафинил по време на бременност

Приемането на Модафинил по време на бременност е противопоказано. Освен това се препоръчва да планирате бременност най-малко 2 месеца след края на приема на лекарството. Ето защо жените трябва да използват ефективни методи за контрацепция.

Възможни странични ефекти

Повечето учени са склонни да твърдят, че Модафинил е най-безопасен от всички известни психостимуланти. Точно така е. Модафинил не предизвиква пристрастяване (когато се приема правилно). Спазването на режима на лечение и препоръчителната дозировка позволяват да се избегнат тежки странични ефекти.

Най-вероятните странични ефекти са:

 • Главоболие с различна интензивност (появява се при 1 от 4 пациенти);
 • Диария;
 • Тревожност;
 • Световъртеж;
 • Повишено кръвно налягане.

Най-опасният страничен ефект на Модафинил е алергията. Проявява се главно при пациенти с хронични форми на алергии. Това лекарство влияе върху нивото на хистамин, който е основният медиатор на алергиите. В резултат на това при приемане на лекарството са възможни следните реакции: сърбеж, подуване на крайниците, езика, шията, лющене на кожата, уртикария, обрив.

При такива реакции трябва да спрете приема на лекарството за известно време и да се консултирате с лекар.

Модафинил: взаимодействие с други лекарства

Тъй като Модафинил влияе върху нивото на допамин и централната нервна система като цяло, има редица лекарства и вещества, които не се препоръчват да се приемат с него, например:

 • Опиоиди: Метадон, Фентанил, Хидрокодон и др.;
 • Хормонални контрацептиви (намалява тяхната ефективност);
 • Психостимуланти: Аддералл, кофеин, амфетамини и др.;
 • Лекарства, които повишават нивото на допамин.

Категорично не се препоръчва заедно с Модафинил да се приемат лекарства, съдържащи етанол. Алкохолът увеличава натоварването на централната нервна система, а при условия на повишена чувствителност на нервната система това може да доведе до появата на странични симптоми.

Условия за съхранение

Да се съхранява на тъмно място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 25°C.

Искате ли да купите Модафинил? Ние сме готови да ви помогнем с това

Всеки, който някога е чувал за «магическите» свойства на Модафинил, иска да го купи. Това лекарство помага за решаването на много проблеми и е незаменим инструмент за хора с повишена умствена активност.

В нашата онлайн аптека можете да купите Модафинил на изгодна цена и да поръчате доставката му до дома. Ние разбираме колко важно е това за вас, затова правим всичко, така че всеки клиент да е доволен от покупката и да получи очаквания резултат.

Можете да купите Модафинил онлайн по всяко удобно за вас време. Ние също така предоставяме съвети как да приемате Модафинил без рецепта. Въпреки това, ние не можем да направим диагноза онлайн и не можем да кажем със сигурност каква доза ще бъде безопасна за вас. Ето защо, дори ако купите Модафинил онлайн без рецепта, настоятелно ви препоръчваме да се консултирате с вашия лекар.

Препоръки за Модафинил

 • И
  Иван
  Проверен коментар

  Имах нарушение на съня и някои от симптомите, свързани с СДВ. Отношенията ми със моето семейство винаги са били трудни. Не мога да търпя как се опитват да ми натрапват мнението си. Взех Риталин и Аддерол, експериментирах с някои производни на амфетамини и някои улични наркотици. Но това води само до жажда и зависимости. Намерих информация за Модафинил в интернет и го пробвах. Ефектът беше като магия. Не бих нарекъл ефекта от него висок, а по-скоро нормален. Най-накрая мога да говоря с родителите си спокойно, без да се дразня.

 • Д
  Делян
  Проверен коментар

  Започнах да приемам Модафинил за нарколепсия и ми го предложиха като алтернатива за СДВХ. Помага ми да остана активен през целия ден. Но забелязах, че по-високите дози винаги предизвикват неприятна раздразнителност и мускулно напрежение.

 • В
  Валентин
  Проверен коментар

  Модафинил може да спаси живот! Бързо свиквам с повечето антидепресанти. Това лекарство обаче не предизвиква пристрастяване! Приемам го от 1 месец и нямаше никакви усложнения. Това лекарство дори не е антидепресант!

 • МС
  Мартин Станев
  Проверен коментар

  Приемам Модафинил от 6 месеца. Изпитвам по-малко умора, тъй като това лекарство подобри съня ми. В допълнение, това лекарство подобрява общуването ми с други хора. Трябва да призная, че настроението ми придобива много по-позитивен тон, когато съм отпочинал и пълен с енергия.

 • Р
  Ралица
  Проверен коментар

  Приемам Модафинил 200 мг веднъж дневно само през работно време. Иначе не мога да се концентрирам. Има някои странични ефекти, но нищо твърде тревожно.

 • Р
  Росен43
  Проверен коментар

  Модафинил ми помогна много при умората ми, особено през деня. Това лекарство повишава енергията ми и ме кара да говоря твърде много. По-късно обаче усещам напрежение и това напряга мускулите на гърба в областта на лявото рамо.

 • В
  Веселин
  Проверен коментар

  За съжаление имам обширен списък от проблеми, свързани със здравето. Не мога да съм съсредоточен на работа и не мога да се справя с домакински задължения, тъй като винаги се чувствам изтощен. Всичко започна с катастрофа на тротоара близо до кръстовището, минаха години на рехабилитация, но тялото ми никога повече няма да бъде същото. И умът ми крещи от ужас всеки път, когато видя бърза кола да се приближава до пешеходната пътека. Не спя добре заради стойката на гърба си. Най-много ме притеснява не болката, а странно нервно потрепване на крака, от което не мога да се избавя. Започнах да използвам Модафинил заедно с други лекарства, които приемам ежедневно и за щастие не пречи на други лекарства. Най-важното е, че това лекарство подобри цикъла ми на сън и направи ежедневните ми задачи много по-управляеми.

 • МД
  Милена Димитрова
  Проверен коментар

  Лекувах се от различни емоционални разстройства, които допринесоха за умора поради липса на сън. Моят личен лекар ми даде Модафинил за първи път по време на изпитание на лекарството, което продължи една седмица. Определено усетих повишаване на нивото на енергията ми, но също така увеличи сърдечната честота. Много ме притесни и пак не можах да спя. Беше много отдавна и приемам Модафинил като добавка от време на време и то само в началото на деня.

 • ГС
  Георги Спасов
  Проверен коментар

  Най-накрая намерих решение на досадната умора, от която страдам от години! Опитах много вещества, всички доведоха до някаква зависимост и всякакви усложнения.

 • П
  Полина
  Проверен коментар

  Не забелязах никакви странични ефекти, освен високата цена. Модафинил ми помага да спя и не потрепвам крака си. Най-накрая!