Моята количка 0

Здраве за цялото семейство

Разпространено е погрешното мнение, че здравословният начин на живот, мониторинг на здравето и осигуряване на редовните посещения при лекар отнемат много време и изискват допълнителни усилия.

Но добрата новина е това, че няколко малки промени в начина на живот могат да доведат до здравословни навици и подобряване на здравето на семейството.

Преди всичко обърнете внимание на това, какви здравословни проблеми имат членовете на Вашето семейство. Много родители контролират здравето на децата си и напълно забравят за себе си и физиологичните си нужди. А сега говорим и за сексуалното здраве. В крайна сметка сексуалното здраве и редовната интимност на родителите е здравословните отношения, добро настроение, силен имунитет и стабилна психологическа връзка. След като анализираме оплакванията на стотици семейни пациенти по време на посещенията им при лекари и психолози, можем с увереност да кажем, че всеки втори пациент има проблеми в половия си живот. А това се отразява на физическото и психическото му здраве.

И така, един от важните моменти за подобряване на здравето на цялото семейство е да се анализират проблемите и нуждите на всеки един от неговите членове.
Също така е много важно да се обърне внимание на диетата. Тъй като именно диетата влияе върху необходимото количество енергия през деня. А храната е не само енергия, но и здравето на сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт и ендокринната система.

При това диетата на всеки член на семейството трябва да бъде пълноценна и разнообразна. Децата се нуждаят от повече витамини, минерали, мазнини за мозъчната функция, въглехидрати за енергия. Възрастните се нуждаят от повече минерали, мастни киселини и протеини. Ограничаването на въглехидратите за възрастни е задължително, тъй като те повишават нивата на кръвната захар и водят до затлъстяване.

Спортът и активен начин на живот са важни елементи за здравето на цялото семейство. Прекарайте почивните си дни активно. Ходете повече, карайте колело, играйте с деца. Колкото повече движение и активност, толкова е по-добре. Физическата активност дава енергия, подобрява работата на сърцето, изгаря допълнителни калории и допринася за по-добрата функция на ставите. Трябва редовно да натоварвате ставите, сухожилията и мускулите, за да сте в добра форма.

Посещение на лекар. Обикновено много хора забравят за лекарите, докато са здрави. Това не е правилно. Всяко заболяване е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Освен това е не само по-лесно и по-бързо, но и по-евтино. И ако искате семейството ви да е здраво, посещавайте редовно семейния си лекар, правете си лабораторни кръвни изследвания, следете здравето на вътрешните органи: стомашно-чревния тракт, сърцето, бъбреците, черния дроб. Понякога е по-добре да похарчите 100 евро за посещение при лекар, отколкото да похарчите 1000 евро или повече за лекарства.

Всички знаят тези основни правила, но малко хора ги спазват. Но ако се замислите, Вие вече правите същото. Просто трябва да структурирате всички действия и да помислите как да направите по-добре за близките си.


Назад към блога